Aanhangwagen B-E E achter B

 Het kan natuurlijk voorkomen dat je straks ook met een aanhangwagen moet rijden. Als je met de caravan op vakantie gaat bijvoorbeeld. Of als je een paard rijdt en met een paardentrailer op pad moet. Je bent dan verplicht een rijbewijs B+E (ook wel ‘E achter B’) in je bezit te hebben. Als je dat rijbewijs wilt gaan halen, is Rijschool Walcheren de beste optie die je hebt.

In de praktijkopleiding E achter B leer je op een goede en veilige manier met een aanhanger te rijden. Dat is voor velen nog een hele kunst. Wij zorgen ervoor dat je het gaat beheersen door de tips die wij geven. Maar ook hoe je je met een aanhanger moet gedragen om veilig de weg op te kunnen.

Rijschool Walcheren is de expert als het gaat om ‘E achter B’

Wil je het ‘E achter B’ rijbewijs halen? Bij Rijschool Walcheren kun je kiezen voor losse lessen, een spoedopleiding of een opleiding met subsidie.

Wanneer is ‘E achter B’ nodig?

De regel is als volgt: als de auto met aanhangwagen bij elkaar zwaarder kunnen wegen dan 3500 kg dan is een ‘E achter B’-rijbewijs verplicht.  Voorbeeld: de auto weegt 14oo kg, de aanhangwagen die achter de auto hangt weegt leeg 1200 kg. In de aanhangwagen zit nu 600 kg lading maar er mag 1100 kg lading in. De combinatie weegt nu 3200 kg (=1400 + 1200 + 600) maar hij kan 3700 kg wegen (=1400 + 1200 +1100) dus heb je het ‘E achter B’-rijbewijs nodig.