in welk voertuig mag ik besturen met rijbewijs B ?

Met je autorijbewijs mag je in een auto rijden. Het rijbewijs B is niet alleen voor een auto bedoeld. Wat mag je nu besturen met je rijbewijs B?

Rijbewijs B maximaal gewicht auto.

Met je rijbewijs B mag je een auto besturen van maximaal 3500 kg. Ben je 18 jaar of ouder dan mag je zelfstandig de weg op. Ben je jonger dan 18 jaar maar heb je wel je rijbewijs, dan zul je met een coach moeten rijden. Is je auto zwaarder dan 3500 kg dan heb je een rijbewijs C of C1 nodig.

Scooter rijden met rijbewijs B?

Met je rijbewijs B mag je ook direct op een bromfiets, snorfiets, scooter of brommobiel rijden. Bij het aanvragen van je rijbewijs B krijg je ook direct je rijbewijs AM erbij. Welke je nodig hebt voor het besturen van een bromfiets, snorfiets, scooter of brommobiel. Maar ook voor de bijzondere voertuigen zoals de segwaym stint en trikke. Heb je rijbewijs AM nodig.

Een bestelauto besturen met rijbewijs B.

Je mag met je rijbewijs B een bestelauto of bus besturen.  Mits het totaal gewicht van de bestelauto of bus niet zwaarder mag zijn dan 3500 kg. Heeft de bus meer dan 8 zitplaatsen + bestuurder, meer dan 9 dus. Dan dient men rijbewijs D te bezitten. 

Met een aanhanger rijden met autorijbewijs B

Je mag met een aanhanger rijden met alleen rijbewijs B. Dit mag alleen als het gewicht van de aanhanger of oplegger minder is dan 750 kilo en het gewicht van de auto en de aanhanger samen niet meer is dan 3.500 kilo. Handig voor als je op een rommelmarkt gaat staan, gaat verhuizen of gewoon met heel veel spullen op vakantie wilt. Is de massa zwaarder? Dan heb je in sommige gevallen een rijbewijs BE of B+ code 96 nodig.

Gewicht auto achterhalen

Als je je kenteken invoert op de website van de RDW, dan zie je welk gewicht je auto mag trekken, en wat het lege gewicht en het laadvermogen van je auto is.

Rijbewijs in een keer halen bij autorijschool Walcheren.

Bij autorijschool Walcheren zorgen we je om gezellige en juiste manier je autorijbewijs te halen. Met onze goed opgeleide instructeurs, uitstekende faciliteiten en de juiste begeleiding zou je in staat om in één keer je rijbewijs te halen. Dit blijkt ook wel uit ons slaggingspercentage van meer dan 75%.