Examen

Het rijexamen

Het praktijkexamen wordt afgenomen door het CBR.  Je rijdt het examen in je vaste lesauto. Het examen duurt in totaal 55 minuten. Een kwartier hiervan is gereserveerd voor de introductie met de examinator en voor de toelichting op de uitslag na het examen. Het examen zelf is opgebouwd uit een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet oplezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens zal de examinator jou een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit laten voeren aan de auto en/of wat vragen stellen.

Dan begint de rit. De examinator zal je beoordelen op vastgestelde examenonderdelen, zoals in- en uitvoegen, gedrag op kruispunten, bijzondere manoeuvres enz. De onderdelen worden weer gekoppeld met onderwerpen als kijkgedrag, snelheid, plaats op de weg, sociaal gedrag en milieu. Tevens zul je een deel van de examenrit zelfstandig moeten rijden. Dit gebeurt d.m.v.  het navigatiesysteem..Na de rit zal de examinator de uitslag direct bekend maken en een toelichting geven.

Wat neem je mee?

Je dient een geldig identiteitsbewijs te laten zien aan de examinator.Verder neem je het  zelfreflectieformulier mee, welke je vooraf hebt ingevuld.

Geslaagd of gezakt

Als je bent geslaagd voor het praktijkexamen zal het CBR dit elektronisch verzenden naar het Centraal Rijbewijzen- en Bromfietscertificatenregister (CRB). En dan kan jij met je legitimatiebewijs en één pasfoto bij de gemeente waar je bent ingeschreven je rijbewijs aanvragen. Je kunt het rijbewijs 5 werkdagen na aanvraag ophalen of via spoed-aanvraag de volgende dag (tegen betaling van extra kosten).

Ben je gezakt, dan licht de examinator toe welke examenonderdelen je onvoldoende beheerst. Daarna kun je in overleg met je rij-instructeur de benodige rijlessen plannen en/of opnieuw examen aanvragen.

 

Rijbewijs halen

Je kunt vanaf de leeftijd van 16,5 jaar al beginnen met rijlessen. Examen doen kan vanaf je 17e verjaardag.

Rijschool Walcheren is als autorijschool actief in Middelburg, VlissingenArnemuiden, Oost-Souburg en de rest van Walcheren.

Keuze opleiding

Je kunt bij ons kiezen uit diverse opleidingen, zoals losse lessen, startpakket en all-in pakket.
De pakketten kunnen gecombineerd worden met een klassikale theorieopleiding.
De pakketten kunnen in termijnen betaald worden.

Voor meer informatie over een theoriecursus kunt je terecht bij: THEORIECURSUS.

Meld je vandaag nog aan en haal snel je rijbewijs

Snel, goed en veilig je rijbewijs halen en dan ook betaalbaar. Wacht niet langer en geef je op voor een geheel vrijblijvende intake.

Kies voor een intake en krijg advies op maat.

Al meer dan 2000 leerlingen gingen jou voor!  

IntakeMeer weten?

Schrijf je hier in

Aanmelden voor:

Snel je rijbewijs

Schijf je hier in voor een  intake en krijg geheel vrijblijvend een advies op maat.

N

Rijles ook in Engelse taal

N

Geheel vrijblijvend

N

Advies op maat

N

Snel en goedkoop je rijbewijs